Allard was een geboren Veenendaler die als jonge kunstenaar begon in één van de ateliers van de Hollandiafabriek aan de Verlaat in Veenendaal (de ‘Mussenfabriek’). Hij maakte deel uit van een groep kunststudenten uit Utrecht en Arnhem.

Na de Verlaat Ateliers kende hij een vliegende start. Hij werd aangenomen op de postacademische kunstopleiding Ateliers ’63 in Haarlem en kreeg daar les van de meest prominente binnen- en buitenlandse kunstenaars als: Armando, Ben Akkerman, Jan Dibbets, Toon Verhoef, Stanley Brown etc. Na de Ateliers werd hij ‘ingelijfd’ door Galerie van Krimpen, op dat moment de meest vooraanstaande galerie van Nederland. Exposities volgden in het Haags Gemeente Museum Den Haag en Boijmans van Beuningen te Rotterdam. In 1992 ontving hij samen met 5 andere aanstormde talenten (waaronder Hans Broek, eveneens Veenendaler en lid Verlaat Atelier) de Koninklijke Subsidie voor Vrije Schilderkunst uit handen van koningin Beatrix.

De jaren ‘90 waren productief en succesvol met veel exposities, verkopen, acties en tv-optredens. Op 10 december 2017 is kunstenaar Allard Budding in Rotterdam overleden.